091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Volarević

Vrhunska ekološka vina iz južne Dalmacije. Vinogradi Volarević se nalaze na području Kremene, nasuprot poluotoku Pelješcu. Vinogradi su orijentirani na jug i tijekom cijelog dana su izloženi suncu što je pogodovalo autohtonoj sorti plavac mali, koja je izvanredno prilagođena vreloj mediteranskoj klimi. Cijeli vinograd se obrađuje ručno i isključivo prema ekološkim standardima.

Vina proizvedena u vinogradima Volarević nose ime Syrtis, što u prijevodu znači Prud, ime sela odakle potječe i gdje živi obitelj Volarević.

Vrhunsko vino Pošip dobiva se od najboljeg grožđa.

Zlatno je žute boje sa zelenkastim nijansama, dovoljno izraženim mirisom ugođenih sortnih značajki po rascvjetalom bajamu i makijskom raslinju, finog bukea (Bouqueta) kandirane narančine korice, vrijeskovog meda, otmjenog punog, glatkog i sadržajnog okusa.

Ovo suho vino snažnog alkohola (13,5% vol.) izvrsno se uklopilo u puno tijelo. Vrlo je bogato ekstraktom, a idelano odmjerene kiseline pripomogle su stapanju svih supstanci u zrelo i snažno vino.

U paleti proizvoda vinarije Vinogradi Volarević je i Plavac mali Syrtis Classic. S istih teških, kamenih terena dobiva se grožđe plavca malog bogato šećerima i svojim kompleksnim aromama.

Vino dobiveno od ovog grožđa je rubin crvene boje, čvrsto taninozno, s primarnim aromama koje u sebi nose mirise mediterana. Sve ovo je sačuvano u vinu ranijim puštanjem u promet.

Vino kratko vrijeme provodi u barrique bačvama, tek toliko da sva njegova robusnost dobije zaobljeniju formu.

Vino Plavac mali Syrtis – gold edition u sebi je sažeo sva obilježja terena na kojemu je rodilo grožđe i ljubavi kojom je prerađivano u obiteljskom podrumu. Karakteristične je duboke rubin crvene, guste i gotovo neprozirne boje s tamno plavim preljevom koji ostaje na stijenci staklene čaše. Otuda zasigurno i potječe ime.

Miris mu je kompleksan i odaje tipične sortne arome u kombinaciji svježeg bobičastog voća i suhog, malo zapečenog voća kao i arome mediteranskog bilja. Odležavanjem u hrastovim bačvama ove sortne arome dodatno se oplemenjuju aromama iz drveta.

Zahvaljujući bogato nakupljenom šećeru, vino se odlikuje visokim alkoholom koji u početku pijenja daje slatkasti okus. Blage kiseline i punoća vina daju izvanredni sklad snage i pitkosti.

Plavac mali – rose vino je koje u sebi nosi nježnu stranu grubog, kamenog i kosog terena uronjenog u more. Kako grožđe u svom dozrijevanju poprima osobine terena na kojem je izniklo, proizvodnjom vina rose htjelo se sačuvati sve ono primarno što nosi u sebi i pokazati ga u blažoj formi.

Zadržao je svoj karakter u visokom alkoholu, blago robusnim taninima i bogatstvu aroma.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737