091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Skaramuča

Tradicija vinogradarstva i vinarstva u obitelji Skaramuča stara je koliko i sama pelješka obitelj.
Ljubav prema vinogradarstvu i vinarstvu prenosila se s koljena na koljeno. Prodaja grožđa vinariji u Potomju prestaje 1992. godine kada se omogućava privatnicima da vino kao finalni proizvod plasiraju na tržište. Od tada obitelj Skaramuča posluje kao privatni proizvođač grožđa i vina.

Danas obitelj Skaramuča uzgaja 130.000 čokota sorte Plavac mali. Vinogradi obitelji Skaramuča nalaze se na istaknutim položajima poluotoka Pelješca, pripadaju položaju Pelješke župe i Dingača. Na južnim obroncima Dingača vinogradi se prostiru na površini od 20 ha.

Podrum obitelji Skaramuča jedan je od modernije opremljenih podruma u Dalmaciji. Podrum kapaciteta 600.000 litara obuhvaća inox cisterne i hrastove bačve, te se u njemu godišnje proizvede 70.000 boca vrhunskog vina Dingač, 20.000 boca Dingač barrique i 60.000 boca kvalitetnog vina Plavac koji su svojom kvalitetom prepoznatljivi kako na domaćem tako i na inozemnom tržištu.

Pošip je vrhunsko bijelo suho vino koje se proizvodi od grožđa sorte Pošip, isključivo s vinogorja Korčule. Vino punog tijela, vrlo voćno, zaokruženo, harmonično, skladno, živahno, ugodno vino.

Dingač
U uvjetima mediteranske klime koja se odlikuje kratkim i blagim zimama, te dugim i toplim ljetima okupanim suncem, nastala su vina koja se odlikuju idealnim rasporedom alkohola, kiselina, minerala, tanina, boje, proteina i vitamina.

Dingač Skaramuča dobitnik je brončane medalje na najvećem američkom sajmu vina u San Franciscu, priznanje je izboreno u konkurenciji 4.500 uzoraka vina iz cijelog svijeta.

Dingač Elegance je vino tamno rubinsko crvene boje, voćnog mirisa, te snažnog i bogatog tijela. Napravljen je kao posebna serija u čast 25. godišnjice vinarije Skaramuča na Pelješcu.

Postup je vrhunsko crno vino koje se proizvodi od grožđa sorte Plavac mali, isključivo s položaja Postup, na južnim padinama poluotoka Pelješca. 

Plavac mali je najznačajnija autohtona sorta grožđa u Hrvatskoj. Nastala je križanjem dviju autohtonih hrvatskih sorti: Crljenka (u Italiji znanog kao Primitivo, a u Americi kao Zinfandel) i Dobričića. Plavac mali svoj najveći potencijal ostvaruje u najekstremnijim uvjetima poluotoka Pelješca. Smatra se kraljem crnih vina.

Generacije ljubitelja dobrih vina izgradile su očekivane standarde kvalitete prema svim crnim sortama na temelju sortnih svojstava ove velike autohtone sorte.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737