091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Saints Hills

Vinarija Saint Hills smještena je u staroj kamenoj kući na Pelješcu, u selu Oskorušno. Nakon što je su njeni vlasnici otišli u potragu za boljim životom, gotovo 80 godina poslije novi vlasnici, obitelj Tolj, vraća joj nekadašnju funkciju – vinarije.

Saint Hills vina proizvode se sa tri pomno izabrana vinorodna područja u Istri i Dalmaciji : Radovani, Komarna i Dingač .

U suradnji s Michel Rollandom, prijateljem obitelji i jednim od najboljih svjetskih enologa, stvaraju se vina od hrvatskih autohtonih sorata, proizvedena na moderan način uz poštivanje prirode.

 

Mala Nevina je vrlo popularno vino vinarije Saints Hills. Vino je blend malvazije i chardonnaya i dolazi iz vinograda Sv. Ante, obitelji Tolj u Istri. Vino nastaje u Dalmaciji u vinariji Saints Hills gdje prolazi i frementaciju i odležavanje. Po mnogo čemu, ovo je vino svježa izvedba Nevine, uspješnog prvog blenda iz vinograda Sv. Ante.

U blendu dominira istarska mlavazija s tri četvrtine, chardonnay je ovdje da vino zaokruži i popuni. Ipak u njemu prevladavaju sortne arome malvazije. Vino je na prvom nosu cvjetno pa onda ide u zrelo voće, a na kraju se otkriva nijansa tropike. U ustima postoji vrlo lagana, ugodna gorčina.

Roko
Odležavalo u malim drvenim bačvama od francuskog hrasta. Rubinsko crvene boje s ljubičastim odsjajem. Kompleksno i puno bogatih aroma bobičastog voća, šljive i crnog ribizla. Začinske note origana pomiješane sa drvenim aromama bourbon vanilije. Suho, toplo i meko.

Punog tijela, mineralno, u okusu prevladavaju šljive i mediteransko bilje. Uravnoteženo s dugim retrookusom.

Pogodno za odležavanje do 2030.

Saints hills Dingač je vino tamno crvene, rubinske boje. Na nosu se osjete note crvenog zrelog voća, jagoda i bobičastog voća, zatim vrhnja, klinčića i naznake vlažne zemlje. Arome mediteranskih začina te nagovještaj vegetalno-povrtnih elemenata. Vino je dobro balansirano, ugodnih kiselina i punog tijela. Na nepcu prevladavaju elementi čokolade i zrelog voća  zajedno s intenzivnim notama kave i orašastih plodova u pozadini.

Kompleksan rose, čiste i duboke ružičaste boje. Srednje gustoće. Puno ugodnih intenzivnih aroma svježih jagoda i malina, pomiješanih sa cvjetnim notama.

Suho, djelomično toplo i meko. Svježe i intenzivno sa dugim gorko-slatkim završetkom.

Godišnja proizvodnja oko 4000 boca.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737