091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Miloš

Proizvodnja grožđa i vina u Ponikvama na poluotoku Pelješcu, tradicija je obitelji Miloš već više generacija. Obitelj danas posjeduje 15 hektara vinograda na najkvalitetnijim položajima poluotoka Pelješca, smještenih na strmim padinama od uvale Prapratno do naselja Ponikve.

U samom mjestu Ponikve nalazi se vinarija za preradu, doradu, flaširanje i odležavanje vina. Vinarija se specijalizirala za proizvodnju ekskluzivnih vina različitih tipova od sorte Plavac mali. Selekcije vina rade se po položaju i pripremi vinograda, pojedinoj godini, načinu i vremenu berbe te tehnologiji u podrumu, što znači da svaki određeni tip vina traži drugačiju vinifikaciju. Proizvode se vina različitih tipova: suha, polusuha, poluslatka i prirodna desertna vina.

Plavac je bazično vino od kojeg nastaje vertikala Stagnuma. Proizvedeno je od grožđa sorte Plavac mali iz strmih terasastih vinograda s južnih padina poluotoka Pelješca. Vino koje puno govori o ozbiljnosti naše proizvodnje.

Fermentacija je spontana koristeći isključivo autohtone kvasce, a odležavanje se odvija u velikim drvenim bačvama od slavonske hrastovine. Vino je nefiltrirano i s minimalnim količinama sulfita.

Za ovo vino napisane su mnoge dobre kritike i veoma je cijenjeno na zahtjevnom tržištu SAD-a.

Vina Stagnum predstavljaju liniju naših najboljih vina od sorte Plavac mali. Proizvedena su od najkvalitetnijeg grožđa iz naših starih ručno obrađivanih vinograda s južnih padina poluotoka Pelješca. Fermentacija je spontana koristeći isključivo autohtone kvasce, a odležavanje se odvija u velikim drvenim bačvama od slavonske hrastovine. Vino je nefiltrirano i s minimalnim količinama sulfita.

Specifična tla, stoljetna tradicija i potpuno prirodan način proizvodnje svrstavaju ovo vino u posebnu grupu prirodnih velikih vina visoke elegancije.
Stagnum je kompleksno vino izraženog bukea, koncentracije i elegancije. Istovremeno je snažno i fleksibilno, te djeluje džentlmenski.

Stagnum Rose dobiven je prema standardima ekološke proizvodnje od najkvalitetnijeg grožđa sorte Plavac mali s naših najboljih položaja – terasastih, ručno obrađivanih vinograda s južnih padina poluotoka Pelješca. Vino je dobiveno prirodnim cijeđenjem svježe ubranog grožđa.

Ovim vinom pokazujemo nježniju dimenziju Plavca malog kao sorte, njegovu svježinu i vodnost, punodu i pikantnost, te plemenito bogatstvo njegovog čistog soka. Ovaj Rose je veoma ozbiljno, veliko, atipično vino.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737