091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Merga Victa

Black Island Winery je nova vinarija iz Smokvice na Korčuli koja proizvodi Merga Victa pošip.

Merga Victa je darovito vino s darovitog otoka. Priroda je darovala otok Korčulu s izvorom prepunim svježe vode koji hrani vinograde koji okružuju selo Smokvica, a daroviti enolozi Igor Radovanović i Nikola Mirošević stvorili su ovo vino za uživanje. Brand Merga Victa upravo slavi tu bogatu korčulansku prirodu te okusom svoga vina nagrađuje neočekivanim iskustvom kojeg se može osjetiti jedino kada lokalno stanovništvo ima priliku podijeliti svoju tajnu sa svijetom.

Ovaj lokalitet, gdje se nalaze  vinogradi, domorodačko stanovništvo je zvalo Merga Victa, iz čega je proizašlo i samo ime branda. Merga Victa doslovno znači “put preko vode” na staro-dalmatskom jeziku.

Pošip je vino blistave slamanto-zlatne boje,dugo i gusto te ostavla gusti trag u čaši. S mirisom aromatičnog bilja jabuke, kruške, cvijeta kamilice i dalmatinskog krša. Okus je složen i bogat s punim, svježim i ukusnim završetkom. Zbog umjerenih kiselina, savršeno odgovara svim jelima od ribe, školjki i bijelog mesa.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737