091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Krajančić

Luka Krajančić, rođeni Korčulanin. godine 1993. se vratio korijenima i tradiciji dugoj više od 500 godina. Vino ga je uhvatilo na neki čudan, neobjašnjiv način. Nema sumnje da su se Luka i vino prepoznali. Jednako kao što su mnogi prepoznali njegov pošip, pa ne čudi da je postao jedan od najomiljenijih i najtraženijih.

Od današnjih 3,5 ha, 2,7 ha je naslijeđenih vinograda, a ostatak je naknadno kupljen. Dodatni 1,5 ha obrađuju i njeguju njegovi prijatelji.
Pošip je jedina sorta u vinogradu, a glavna i odgovorna vinogradarka je njegova mama Marija.

Mali podrum u sklopu obiteljske kuće opremljen je modernom tehnologijom. U kontroliranim uvjetima postaju i nastaju njegova vina.
Luka je među prvima počeo raditi tehnologiju sur lie na pošipu, ali u velikim bačvama od 750 l. Godišnja proizvodnja vina je 40000 butelja od kojih najveći dio otpada na Intradu.

Pošip Intrada
Među mlađim ljubiteljima vina možete često čuti da je pošip jedna od najpotentnijih bijelih sorata. Kada su ga u svoje ruke uzeli vješti vinari, on je pokazao izuzetnu aromatiku i specifičan, prepoznatljiv karakter. Dobre rezultate daje i u stilu odležanih i barikiranih vina, i onih odležanih na kvascima kao i u svježim i voćnim, ljetnim vinima. Iza njega je i fantastična priča. Utvrđeno je, naime, kako potječe s otoka Korčule te kako su i njegovi roditelji s istog otoka. U punom smislu riječi autohtona sorta sa svjetskim potencijalom.

Među omiljenijim pošipima je Krajančićeva Intrada. Sada već uživa i određenu slavu na domaćem tržištu. Intrada je rađena u klasičnom stilu, puna je voća, ima dobru strukturu i umjereno tijelo. Voće je lagano prosušeno, ali iznenađuje svježim kiselinama koje su dobro uklopljene i harmonične.

Pošip sur lie
Među mlađim ljubiteljima vina možete često čuti da je pošip među najpotentnijim hrvatskim bijelim sortama. Kada su ga u svoje ruke uzeli vješti vinari, on je pokazao izuzetnu aromatiku i specifičan, prepoznatljiv karakter. Dobre rezultate daje i u stilu odležanih i barikiranih vina, i onih odležanih na kvascima kao i u svježim i voćnim, ljetnim vinima. Iza njega je i fantastična priča. Utvrđeno je, naime, kako potječe s otoka Korčule te kako su i njegovi roditelji s istog otoka. U punom smislu riječi autohtona sorta sa svjetskim potencijalom.
Pošip Ježinac
Spoj atraktivne svježine mirisa te svježeg i krepkog okusa čini ovo vino primjenjivim u svim mogućim situacijama. Poslužiti uz škampe, morske rakove, plodove mora i bijelo meso.
Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737