091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Kozlović

Filozofija Kozlović sadržana je u povijesti obitelji koja je znala ostati udružena, radeći na zajedničkom cilju; njegujući vrijednosti rada, truda, ozbiljnosti i sposobnosti.Oslanjajući, pri tome, svoj rad i razvoj na urođenoj težnji i nastojanju da živi izvan svojih granica i osvaja nove horizonte u vinskom svijetu.

Takva povijest, koju su nasljednici prihvatili svojom, nastavlja se i potvrđuje iz dana u dan, vežući međusobno prošlost, sadašnjost i budućnost.

Konstantni cilj stvaranja ostaje i dalje isti: vrednovanje vina i teritorija, primjenjujući, gdje je to moguće, nove načine rada koji će održati stil “Kozlović”, ali pazeći pri tome da tradicija ostane neizmjenjena.

Malvazija
Odlikuje se finom blijedo zlatnom bojom. Krasan, ne previše intenzivan sortni karakter na nosu, koji podsjeća na zrele breske, med, sušene začine i malo orijentalnih nota. Kompleksno, dobro definirano i rafinirano vino. Na nepcu suho s dobrim balansom svježine i intenzivnim karakterom.  Resi ga svojevrsna lakoća. Na nepcu je karakterno izražajnije nego na nosu. Završava dugim trajanjem i sočnim završetkom. 
Valle
Ova iznimno osvježavajuća kupaža malvazije i sauvignon blanca predstavlja lagano, ljetno vino. Bistre žučkaste boje s brojnim refleksima zelenkaste. Intenzivna i atraktivna mirisa u koje se dominantne svježe travnate arome isprepliću s voćnim notama citrusa i jabuke. Okus je lagan i iznimno osvježavajuć. Dobro uravnotežene kiseline u suglasju sa umjerenim alkoholom i srednjim tijelom daju osjećaj svježine i lakoće, dok mu mineralnost i intenzitet sredine okusa daju postojanost i strukturu koja jasno daje do znanja da se radi o ozbiljnom vinu.
Teran
Rubinsko crvene žive boje sa ljubičastim odsjajem, miris po crvenom voću i cvijetu ljubičice, na okus suho, svježe, tanično, tipično, karakteristično za teran, prilično harmonično.
Violetta
Duboke i intenzivne ružičaste boje s blagim odsjajem crvenkaste. Mirisa što obiluje svježinom i svježom voćnošću. Prevladavajuće arome šumskog voća među kojima dominiraju maline i šumska jagoda obogaćene su svježijim primjesama herbalnog karaktera poput travnatih nota i tragova zelene paprike. Specifično izdanje ovog vina koje karakterizira svježa voćnost začinjena eteričnom herbalnošću je tipično obilježje ovog godišta. To se na jednaki način odražava i na okusu koji je ipak prilično bogat u odnosu na očekivanja za jedan rose i osobito za ovo godište. Ugodno odmjerene topline i punoće na samom početku, zatim sa sredinom gdje obilna i atraktivna voćnost svježe zgnječenih malina i jagoda dominira, da bi na kraju završni pečat dala živahnost kiselina na jeziku i nepcu, ostavljajući ugodan škakljajući efekt koji čisti usta i zaziva novi gutljaj.

Santa Lucia bijela je 100% malvazija istarska bijela s pozicije Santa Lucia (single vineyard), a samo vino je rezultat nastojanja da pokažemo što naša malvazija kao sorta može dati u svoj svojoj ljepoti, te koje vrhunce može dostići. Riječ je zapravo o vinu koje može odležavati makar desetljeće. Boja mu je divno zlatna i umjereno duboka, a već na prvi pogled nazire se fina uljnata tekstura. Nos je umjerenog intenziteta, možda malčice suzdržan ali vrlo fin, filigranski raznolik i s puno kompleksnosti. Iako pokazuje značajke zrelosti, miris je i dalje prilično mlad. Cvjetne note dominiraju uz nijansu breskve i karamela. Mnogo je zreloga voća u mirisu, ali nikako prezrelog. 

Santa Lucia Noir je naša verzija super Istriana proizvedenog od lokalne sorte Teran te internacionalnih sorti merlot i cabernet sauvignon koje uzgajamo u našem vinogradu Santa Lucia. Pokazalo se da ovo troje u blendu čini formulu za uspjeh. Boja je duboko ljubičasta, što i očekujemo od terana i caberneta. Prilično intenzivno na nosu, pokazuje mnogo mladosti i zreloga crnoga voća, s notama zemlje i vanilije, nešto drveta te arome božićnih kolača i vrlo zrele tonove borovnica. Nemoguće je ne osjetiti učinak kako terana tako cabernet sauvignona u ovom blendu. U ustima je vino suho, punoga tijela, ljupke I zrele svježine koja mu daje dobru vertikalnost. Mnogo je finih mekih tanina. 

Muškat
Bojom, vino je blijedo limunske boje. Na nosu istaknutog mirisa I mlado, s čistim notama muškatnog grožđa i zrelim notama sočnog žutog voća. Na nepcu je lagano I umjereno zaslađeno, s kiselinom koja se ćuti na zadnjem dijelu jezika. Vrlo pitko, vrlo privlačno, s malim dodirom razigranog CO2 koji daje dodatni osjet svježine. Dojam koji dobivamo na nosu vrlo je podudaran s okusom koji se razvija u ustima te aftertasteom. Odista, ovo je pravi, čisti muškat!

Mediteran je kovanica koja dobro objašnjava porijeklo i recept: radi se o fino balansiranom i fortificiranom vinu od terana koje je aromatizirano dodatkom meda od akacije. Boja je duboko rubinska. Na nosu dominiraju zrele bobice tamnoga voća, višnje, orijentalni začini, vanilija, sušeno voće, smokve, a tu su i blaga zadimljenost te naravno oćut meda. Na nepcu intenzivno, slatko, niskog taninskog sadržaja, s moćnim, toplim tijelom, te dobro uravnoteženo. Mogli bismo reći vrlo slično ruby portu.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737