091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Korta Katarina

Vinarija Korta Katarina postoji od 2005.godine. Osnovali su je supružnici Lee i Pam Anderson. Naziv vinarije Korta Katarina potječe od naziva starih orebićkih ograđenih kapetanskih vila koje se zovu korte. Katarina (Katharine eng.) je dragocjeno ime koje se generacijama dodjeljuje u familiji.

Lee i Pam su tijekom rata donirali humanitarne projekte u Hrvatskoj i Hercegovini i od tuda kreće njihova poveznica s Hrvatskom. Nakon rata dolaze u posjet Hrvatskoj i na prvi pogled se zaljubljuju u ljepotu naše zemlje. Iz ljubavi prema zemlji i krajolikom kojim su bili okruženi rodila se želja za stvaranjem jedne vinarije.

Perfektna lokacija pronađena je u najvinorodnijem kraju Lijepe naše, na Pelješcu, u mjestu Orebić. Od tada do danas kupili su i obnovili 6 ha vinograda na najpoznatijim lokacijama, Dingaču i Postupu, te na temeljima starog hotela koji se nalazi u sklopu posjeda, podigli jednu od najljepših i najmodernijih vinarija u Hrvatskoj. U samom krugu vinarije posadili su cca 3000 loza Crljenka ili Zinfandela, kao najčvršću poveznicu Hrvatske i Amerike.

 

Pošip
Žive, slamnato žute buje. Na nosu je izrazito mirisan s naglašenim voćnim aromama u kojima dominira zrelo bijelo voće, ponajviše marelice. Nakon nekog vremena počinju se nazirati prepoznatljive citrusne note koje mu daju dodatnu svježinu na mirisu. U ustima je svježe, ali puno. Blago se osjeća okus meda i zrelog voća, a u samom završetku osjeti se ugodna slanost. Završetak je dug i ugodan.

Plavac mali u kojem najbolje do izražaja dolaze njegove prave vrijednosti. Puno i moćno tijelo, izražena voćnost te naposljetku savršena zrelost tanina čine ga izuzetno pitkim. Prepoznatljive note suhih šljiva, zrelog tamnog voća, začinskog i mediteranskog bilja čine ovo vino nezaboravnim doživljajem.

Rubens
Drugačiji pristup odležavanju plavca malog – jako dugo čuvano u barrique bačvama te nakon toga jednako toliko i u boci. Vino s karakterom, dominantno, harmonično, a istovremeno zaokruženo. Zrelo, s finim voćnim notama. Lijepo razvijen i dugotrajan miris sušenog tamnog voća i bobica, s primjesima dima. Završetak dug s ugodnom gorčinom.

Winemaker’s Selection 
Srebrna medalja na svjetskim vinskim nagradama Decanter. Ima sve što bi Plavac mali trebao imati; sunce, more, suhe šljive, rogač, suhe smokve, čvrsto tijelo. Dekantirajte 10-15 minuta za potpuno iskustvo.

Rose 
Zanimljiva kombinacija plavca malog sa položaja Postup i zinfandela. Istovremeno snažno, ali i svježe vino, srednjeg tijela. Toplo i mirno na nosu, ugodnog voćnog karaktera.

Sabion Brut 2014 je prvo pjenušavo vino Korta Katarina. Proizveden metodom “klasičnog” šampanjca potječe od bijele sorte grožđa. Brut je fantastično osvježenje za vruće ljetne dane, izvrsno kao aperitiv.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737