091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Horvat

 

primarna djelatnost je njegovanje i obrađivanje kvalitetnih nasade vinove loze te proizvodnja kvalitetnog domaćeg vina kontrolirane i provjerene kvalitete. Proizvodnja vina u našoj obitelji je tradicija koja traje više od 100 godina. Ograničena i relativno mala količina proizvedenog vina (oko 1 700 litara godišnje) nam omogućuje da se u potpunosti posvetimo kvaliteti proizvoda i da imamo kompletnu proizvodnju unutar naših podruma na brdima Segled i Gradec u Varaždinsko-topličkom vinogorju.

Rajnski rizling je nevojbeno jedno od najboljih bijelih vina ne samo sjeverozapadne Hrvatske, već čitavog svijeta. Proizvodi se od istoimene sorte grožđa. Prekrasne je zelenkastožute boje, plemenite i nježne arome koju prati fini buke, koji podsjeća na miris ljubice. Katkad sadrži manje količine neprovrela šećera što još upotpunjuje izniman sklad njegovih sastojaka. Sadrži 11,5 do 12,0 vol.% alkohola te 6,5 do 7,0 g/l ukupnih kiselina. Poslužuje se rashlađeno na temperaturu od oko 10 stupnjeva. Ovo kraljevsko vino ubraja se u vinske dragulje koje valja kušati s punom pažnjom i ljubavlju.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737