091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Deklić

 

Deklić vina dolaze s područja Vižinade, dijela polutoka Istra koje je od pamtivijeka vinorodno, s odličnom klimom, plodnom zemljom crvenicom i za vina vrlo važnom ugodnom nadmorskom visinom. Položaji vinograda dozvoljavaju lozama da tijekom čitavog dana upijaju toplinu sunca, što uvelike utječe na izvrsnost proizvoda.

Spoj terroira i truda koji ulažemo donosi vam vina koja karakteriza mineralnost, svježina, trajnost, retro okus i fina aromatika

 

Deklić Malvazija je harmonično vino slamnatožute boje,ugodna intenziteta u kojemu dominira karakterističan sortni miris cvijeta bagrema,uz citrusne note grejpa te naznaku ananasa i lista rajčice.

Deklić chardonnay vino ugodne svježine i mineralnosti, karakteristično za terroir Vižinade. Zelenožute je boje i intenzivne arome bijeloga voća, uz primjesu kore kruha i agruma. Stilski odlično posloženo, finog, punog tijela, fino izbalansiranih alkohola i kiselina.

Deklić Teran je uravnoteženo suho vino, lijepe rubin crvene boje. Miris je izražen, karakteristično voćni uz dominaciju šumskog voća i malina.

Vino ružičaste boje, sa blagim odsjajem crvene. Izrazite je svježine i aromatske kompleksnosti u kojem dominira voćnost maline i šumske jagode. Preporuča se koristiti kao aperitiv, iako se dobro slaže sa morskim plodovima i jelima od tjestenine.

Zlatno vino muškatne arome, voćno cvjetnog karaktera, bogato citrusima. Odlično uz kreme, kolače, a i kao samostalan desert.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737