091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Degrassi

U istinskoj posvećenosti vinu i ljubavi prema zemlji nastaje filozofija vinske kuće Degrassi, sa ciljem stvaranja prirodnih, jednostavnih, jednostavnih, ali istovremeno izražajnih vina osobitog karaktera. 

Osjećaj privrženosti zemlji i podneblju, brižljiv odnos prema lozi a uz pomoć pažljive ljudske ruke, rađa vrhunsku kvalitetu koja svima daruje dobre vibracije i strasti, radosti življenja i uživanja u dobrom.

Vino svježeg mirisa, kompleksan i fino mineralan, na bijelo cvijeće i jabuke, kasnije se otvara bijela vinogradarska breskva, začinsko bilje i bijeli papar. Okusom dominira zelena jabuka i agrumi, slano, finale sa blagom tipičnom elegantnom gorčinom.

Slamnatožuta boja sa zlatnim odsjajem. Elegantna paleta zrelog tropskog voća, blagi misris žutog cvijeća i note meda pružaju potpuni užitak. Chardonnay se uzgaja na Bujštini, na brežuljku iznad doline Ferné, na lokaciji sa mikroklimom idealnom za uzgoj loze potrebne za vina sa osebujnim bukeom.

40 % Malvasia, 20 % Chardonnay, 20 % Sauvignon Blanc, 20 % Viognier

Vinifikacija i dozrijevanje: Nakon kratke maceracije mošt fermentira na kontroliranoj temperaturi, svaka sorta posebno. Vina se nadalje njeguju zasebno po sortama u inox bačvama sve do proljeća kada se kupažira u zajedničku inox posudu u kojoj prije punjenja u boce miruje 2 mjeseca da bi se sljubila i nastala harmonija koja krasi ovo vino.
Boja: slamnato žuta sa zlatnim odsjajem
Miris: privlačni pregršt tropskog voća i vinogradarske breskve na prvu se već isprepliće sa mineralnim i travnatim notama, a potom su voćne i začinske arome sve bogatije

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Pinot Noir, Refosco.

Vinifikacija i dozrijevanje: alkoholna fermentacija ovih sorti započinje na temperaturi od 25-28°C, 15 do 20 dana. Malolaktična fermentacija i dozrijevanje odvijaju se pojedinačno u malim hrastovim bačvama 18 mjeseci, što pogoduje sljubljivanju bogatih i plemenitih aroma drveta i grožđa. Kako bi se ujedinile najbojle odlike navedenih sorti, slijedi kupažiranje i odležavanje vina u velikoj bačvi u trajanju od nekoliko mjeseci, nakon čega se ono zaokružuje i sazrijeva u boci sljedećih 6 mjeseci.

Vinifikacija i dozrijevanje: dio masulja podvrgnut je kriomaceraciji i nakon laganog prešanja odvojeno fermentira na temperaturi od 14 do 16 °C. Vino sazrijeva na finim kvascima do proljeća u inox posudama i tada se puni u boce.

Boja: slamnato žuta

Miris: zeleni listovi rajčice, bijela breskva te blagi miris bijelog papra, te začinskih trava

Okus: na nepcima se ponavljaju note otkrivene mirisom, travnatost se u idealnom balansu uparuje sa notama zrelog voća, finiš blago papren i elegantan

Vinifikacija i dozrijevanje: dio masulja podvrgnut je kriomaceraciji i nakon laganog prešanja odvojeno fermentira na temperaturi od 14 do 16 °C. Vino sazrijeva na finim kvascima do proljeća u inox posudama i tada se puni u boce.

Boja: slamnato žuta

Miris: na tropsko voće, minerale i citruse

Okus: slano, mineralno, svježe i izrazito voćno, na tropsko voće i dinju, finiš na podkožicu zrelog grejpa

Vinifikacija i dozrijevanje: Nakon kratke kriomaceraracije i laganog prešanja, mošt fermentira na niskoj temperaturi kako bi se sačuvala koncentracija nezamjenjive muškatne arome.

Boja: prozračno nježno žuta

Miris: tipičan jasan ali elegantan miris muškatnog grožđa, cvijet bagrema, nota zrele dinje i ogrozda

Okus: slatke arome prati istovremena mineralna svježina, te se tipične muškatne arome isprepliću sa okusom ogrozda, kruške i kineskog lichia, sa notama citrusa u finišu, izuzetno lagan i zavodljiv

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737