091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Crvik

Prema dubrovačkom arhivu, Obitelj Crvik živi u Konavlima od 1500. Uzgojem vinove loze obitelj se bavi više stoljeća, no proizvodnjom vina nešto više od 100 godina.
Druga i treća generacija, sin Rado i unuk Andro nastavljaju proizvodnju te 1958. godine zasađuju vinograd koji i dan danas egzistira.
Vinica postaje središte života obitelji, koja proizvodi vino kroz jedno burno stoljeće da bi se po osnutku države Hrvatske počela ozbiljno baviti proizvodnjom vina, tj. buteljirati vino u boce.

Godine 1993. Andro Crvik, treća generacija vinara u obitelji okreće novu stranicu u povijesti vinarije, te širi proizvodnju i gradi modernu vinariju. Slijedi niz nagrada na raznim natjecanjima diljem Hrvatske.Četvrta generacija, sin Petar 2006. godine upisuje Agronomski fakultet u Zagrebu i donosi inovacije u proizvodnji vina, te potiče rebranding vina, te se osvajaju nagrade i na inozemnim natjecanjima.

Vinarija se nalazi u Konavlima, zelenoj oazi nedaleko od Dubrovnika, u pitoresknome selu Komaji smještenom u šumi na brežuljcima između Konavoskog polja s jedne strane i mora s druge strane.Unutar sela prostiru se mala krška polja širine 100-500 metara, koja se dužinom prostiru od Cavtata do Vitaljine, poznata kao konavoska “crvenica”.

 

Tezoro je blago o kojem sanja Držićev škrtac Skup.

Tezoro izvanredno bijelo vino od dubrovačke malvasije, autohtone sorte hrvatskog juga.

Na prvom nosu gusta, teška i gruba gorčina puna sunca i nečiste aromatike koju prevladaju strukturni elementi vina. Vrlo osjetni i alkohol i kiselina jedva dopuštaju otvaranje mirisa pokošene zelene stabljike vrtnog korova, preko svježeg bosiljka, suhog klinčića, prijelaza svježe razrezanog limuna u ribanu koru pa sve do žutog cvijeća. Teško razumljiva ali intrigantna aromatika kao Međimurcu konavoski dijalekt. Puno tijelo, čvrste kiselinske kičme jače i od jakog alkohola dobro ožeže nepce. Potpuno suho, snažno, prodorno, gorko i mesnato, viskozno u ustima diči se rustikalnošću i pršti moću. Okus livadne kiselice, gruba borba prkosne gorčine nasuprot provokativnoj vitkoj kiselosti u kojoj se ne nazire pobjednik. Tijelo tuče okuse čeličnom strukturom. Ali opet, u retru vrlo brzo omekša vijoreći se kao plemenitaška zastava finog tkanja otvarajući zrelu jabuku u pratnji piskutavog trubadura ogrozda.

Negromant je opsjenar i lažac iz Držićeve komedije Dundo Maroje. 

Negromant je jako fini merlot obitelji Crvik.

Merlot barrique, 14 mjeseci odležavano u hrastu.

Pomet je hedonist i egoist, sluga iz Držićeve komedije Dundo Maroje. 

Pomet je izvanredno vino od plavca malog koje je lani proglašeno najboljim crnim vinom na prvom nacionalnom ocjenjivanju u Hrvatskoj.

Plavac mali selekcija barrique, 14 mjeseci odležavano u hrastu.

Vilin ples u pisanju dubrovačkog majstora pomlađuje one koji pod moć vila dođu.

Vilin ples senzacionalna mješavina cabernet sauvignona, merlota i plavca malog koja je prošle godine na Vinskim zvijezdama osvojila pet zvjezdica i uvrštena je među deset najboljih crnih vina na hrvatskom tržištu.

Cabernet sauvignon i Merlot poznate su svjetske sorte, te Plavac mali najpoznatija moćna “crna” sorta vinove loze zajedno su dale u škrtoj konavoskoj “crvenici” zemlji, ovo zaista posebno vino. Tamna rubin crvena boja s ljubičastim tonovima, arome voćni okusi i mirisi poglavito tamnog voća, te snažno tijelo i lagani tanini , odležano u hrastovim bačvama, karakteristike su ovog prvog konavoskog cuvea.

 

Malvasija odležana u barrique bačvi iz 2018. godine koja je napravljena isključivo za ovaj jubilej, te tri berbe (2017., 2016., 2015.) prvog narančastog vina s krajnjeg juga Hrvatske, Malvasije Blasius.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737