091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Mrgudić Bura

 

Bura Mrgudić spada u najuži krug najboljih hrvatskih vinarija. Vlasnici Niko Bura i njegova sestra Mare Mrgudić, odgovorni su za jedan od dva ili tri najbolja Dingača ikada proizvedena u Hrvatskoj, i za monstruozno snažan Postup koji katkad premašuje 17 posto alkohola. Količine su minimalne, ali onaj tko nije probao suhu verziju Bure (nažalost, katkad se na tržište puštaju i polusuha vina), ne zna mnogo o hrvatskim vinima, a osobito ne o malom plavcu. Obitelj Bura-Mrgudić proizvodi vina i za etiketu Benmosche, koju je bio pokrenuo preminuli američki biznismen Robert Benmosche: pod tom se etiketom na tržištu dosad pojavilo nekoliko dobrih zinfandela/tribidraga.

 

Vinarija Mokalo proizvela je izvanredan Plavac tamne ljubičasto crvene boje s modrim refleksima. Vino je u ustima ugodne trpkosti, a miris mu krasi tipična prašnjavost Plavca malog upotpunjena notama grožđica i mediteranskog bilja.

U vino Bura DINGAč utkana je intenzivna arome mediteranskog bilja i crnog voća. Vino je izuzetno dobro izbalansiranih mirisa i okusa, jakog tijela i zaokruženih slatkih tanina s aromama grožđica, datulja, suhih šljiva i soli, dugog retro okusa.

Galerija je neobično vino, istaknutog herbalnog karaktera posve neubičajenog za Pelješac, kupaža je marselana (križanac grenacha i cabernet sauvignona), plavca malog i cabernet sauvignona u omjerima koji se mijenjaju ovisno o urodu i kvaliteti ubranog grožđa. I etikete se mijenjaju iz godine u godinu, tako da pred sobom zaista možete imati pravu galeriju okusa, mirisa, ali i boja kako u boci tako i na boci.

Na etiketi stoji desertno vino, baš kao i na drugom slatkom uratku pod nazivom Ruža dalmatinska, verzija prošeka koja je sama sebi dovoljna dok je Moskar lakše desertno vino kojeg je jednostavnije spariti s hranom.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737