091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Boškinac

 Temeljna misija  vinskog podruma Boškinac je očuvanje i briga oko autohtone sorte gegić.Uzevši plemke s tih starih trsova, podignut je vinograd i spašena autohtona sorta.   U vinogradu se uzgajaju i crne sorte cabernet sauvignon i merlot te još dvije bijele chardonnay i sauvignon. Tako je nastao vinograd iz kojeg su nastala neka od najboljih hrvatskih vina, a u objektu s vinarijom nastavljena je obiteljska tradicija proizvodnje vina. Podrum Boškinac najpoznatiji je po kupaži cabernet sauvignon, merlot. 

Boškinac  bijelo je vino voćnih aroma. Sastoji se od tri sorte: gegić, chardonnay i sauvignon.

55% merlot, 45% cabernet sauvignon

Prvo što se zamjećuje je iznimno tamna, neprozirna crvena boja. Mirisom doslovno pršte snažne voćne arome borovnica i crnog ribizla te mediteranskih začina poput rogača, lovora i grubo mljevenog crnog papra. U okusu je sjedinjena sva slasnost, snaga i gustoća ovog vina. Alkohol je jak, no uopće ne strši, već se lijepo uklapa u puno tijelo i koncentrirani ekstrakt. Kod ovog vrlo interesantnog vina svakako treba izdvojiti izvrstan aftertaste koji na jeziku ostavlja dojam slasnosti i te mineralnosti te zaziva novi gutljaj.

Uvjerljivo jedno od najboljih i najtraženijih hrvatskih vina.

Boškinčić je mlađi, elegatniji brat našeg Boškinca. Sastoji se od merlota i cabernet sauvignona. Vino je odležalo 4 mjeseca u bačvama.

Rosé dolazi iz jedne teške vinogradarske godine. Ipak sretni smo i zadovoljni što smo nizom dobrih odluka u vinogradu i podrumu na kraju i dobili ovaj rosé. To je jedan prilično ozbiljan rosé, nije iz one kategorije ljepuškastih rosea koji osvajaju svojom mirišljavošću i šarmom, već jedan onako rekli bi južnjački Provence rosé. Rađen je isključivo od sorte Merlot i nije nastao kao nus proizvod već kao izričita namjera . Ovo nije jednogodišnji rose, koji gubi svoju svježinu nakon prve godine, već u njemu ima potencijala za pijenje do treće godine.

 Poluslatko vino . Napravljeno od sorte Merlot. Mirisno, kompleksno, bogato i složeno (kandirano voće i med). Na okus elegantno, snažno i dugotrajno.

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737