091 15 05 978 info@onikstrgovina.com

„Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.“

- Ernest Hemingway

„U vinu je istina.“

– latinska izreka

„Život je prekratak da bismo pili loše vino.“

- Cliff Hakim

„Obrok bez vina je kao dan bez sunca.“

Anthelme Brillat- Savarin

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.”

- Hipokrat

Antunović

 

Obrt poljoprivredno gospodarstvo Mato Antunović iz Oskorušna na Pelješcu počeo je sa radom 1994. g., na temeljima višegeneracijske obitljske tradicije vinogradarstva i vinarstva. Vinogradi obitelji Antunović prostiru se na 5 ha, a zasađeni su sortama Plavac mali, Rukatac i Pošip.

Rukatac je kvalitetno bijelo suho vino dobiveno od istoimenog grožđa, a koje karakterizira grozd «sa dvije ruke». Vino se odlikuje svježinom, voćnošću i laganim tijelom. Idealan uz jela od bijelog mesa i ribu. Prekrasne je zelenkasto-slamnatožute boje. Bogate i razvijene arome odaju nježan voćni miris, a pun i zaokružen okus ispunjen je skladnim vrlo lijepo uklopljenim kiselinama.

 

Antunović postup je vrhunsko crno vino, proizvedeno na južnim padinama Pelješca, iz vinogorja sa lokacije Postup.  Vino je tamnije, gotovo rubinaste boje.  Otvara se polako i složeno na miris. Okus ovoga vina je ugodan, srednje punog tjela sa blagim i umjerenim taninima, a aftertaste je ugodno gorkast solidne duljine u vegetalnom i mirodijskom tonu.  Postup se proizvodi kao zemljopisno kontrolirano vino, a od 1967. godine je kao drugo po registrirano hrvatsko vino.

Vino sa tipičnim odlikama plavca s peljeških vinograda.
Vrlo ugodan miris zrelih voćnih aroma pomiješanih s blagim primjesima duhana.

Tijelo je srednje puno, tanini su snažno izraženi, a alkohol je umjeren.

Ovo je fini ljetni rose prekrasne ružičaste boje. Na nosu dominira diskretna muškatna aromatika, dok na nepcu vino pokazuje svoju lepršavu svježinu, voćne nijanse te elegantnu mineralnost.

Rose od sorte Plavac mali, vino je voćnih nota idealno kao ljetno osvježenje i sljubljuje se s laganim jelima i salatama od plodova mora

Na moru 18
20236 Mokošica, Dubrovnik
Mob: 091 15 05 978
Fax: 020 313 737